MÉS LLOCS D´INTERÈS

Dins el programa de la commemoració del centenari de l'electricitat es va inagurar el Casal de Son Tugores situat al costat del parc del mateix nom. El casal, nou centre cultural d'Alaró, consta de 1.100 m2 construïts i és un edifici on es conjuga tradició i modernitat. Consta de tres plantas distribuïdes de la següent forma:

  • 1. A la planta baixa s'hi troba ubicada la Biblioteca, que consta entre d'altres amb una sala infantil de 26 m2 destinada a organitzar activitats per als més petits.
  • També s'hi troba una aula de formació de 93 m2 destinada a conferències, seminiaris, col.loquis …
  • 2. Al primer pis, la Biblioteca és entesa com un espai de lectura, estudi o consulta i separada per una paret de vidre es troba la sala d'informàtica. També hi ha una sala polivalent amb la possibilitat de transformar-la en tres espais, segons les necessitats.
  • 3. I per finalitzar, al tercer pis es pot trobar una altra aula polivalent, també convertible en tres espais.
  • També destaca la pròpia església del s. XVII i al seu costat una creu gótica de finals del s. XV.
  • Alaró gira entorn de la plaça de l´Ajuntament, on es celebra el mercat setmanal, cada dissabte matí des de les 8 h fins a les 14 hores. Son també punts atractius per visitar tot el barri de Los d'Amunts i el de Ses Rotes que alberguen artistes, escriptors.... i on hi visqueren artistes il·lustres com Perellon, Mompó, Coronado, Alex Llull, etc, ... A més la plaça Nova (on s'ha instal·lat una escultura d'Enric Broglia) i la plaça Rosselló, amb jardins en perfectes condicions i escultura de Solveig Pripp.
  • Son fills il·lustres d'Alaró, Gaspar Perelló (Central Elèctrica), Jaume Colom (metge il·lustre de la vila), Llorenç Rosselló (important escultor del s.XIX), Joan Rosselló de Son Fortessa (il·lustre escriptor en llengua catalana, també del segle passat), i el Reverend Bartomeu Guasp (també prolífic escriptor). Convindria destacar, encara que no sigui fill il·lustre, que l'anacoreta Joan Mir (ermità) va néixer a Alaró i fou qui va tornar a posar en funcionament tot el moviment eremític a Mallorca (ermites de Valldemossa, d'Artà,... ).
  • El poliesportiu municipal consta d´un camp de futbol, pistes de tennis, pista poliesportiva coberta i piscina municipal.