Concurs de fotografia i vídeo de micromasclismes
Per continuar amb la denúncia cap a la violència de gènere i la discriminació social de les dones, posam en marxa aquest concurs per visibilitzar què és un micromasclisme amb la finalitat de posar-ho de manifest i poder-los reconèixer socialment dins el nostre dia a dia.
#MicromasclismeAlaró #25N
#MicromasclismeAlaró #25N
Hi ha dues modalitats: vídeo i fotografia.
Com puc participar?
Fes-te un compte d’Instagram (si no el tens ja!).

Fes una fotografia i/o un vídeo d’un micromasclisme, el qual no excedeixi els dos minuts de durada, (o varis, no hi ha limitació).

Penja la fotografia i/o vídeo al teu compte d’Instagram personal amb els hashtags #MicromasclismesAlaró #25N

Es tendran en consideració les fotografies i/o vídeos penjats entre dia 1 i 23 de novembre a les 23:59h.

La fotografia i el vídeo que més “m’agrada” tenguin el dia 24 de novembre a les 13:00 seran els guanyadors!

Quedaran excloses les fotografies i/o vídeos que no representin un micromasclisme.

Com puc aconseguir més “m’agrades”? Etiqueta els teus coneguts d’Instagram a les teves publicacions i explica perquè ho fas!
Premis
L’entrega de premis serà dia 25 de novembre a la plaça de la vila d’Alaró a les 12:00h.
Hi haurà tres premis per categoria (fotografia i vídeo). Seran:

- Primer premi: abonament d’un any (tot el 2019) per totes les activitats culturals que organitzi l’Ajuntament + lot de 3 llibres + impressió de la fotografia.

- Segon premi: lot de 3 llibres + impressió de la fotografia.

- Tercer premi: lot de 2 llibres + impressió de la fotografia.

Després, s’organitzarà una exposició amb les fotografies que han participat del concurs durant el primer trimestre de 2019 al Casal Son Tugores.
Què és un micromasclisme?
El micromasclisme és el masclisme normalitzat socialment. Així, es consideren micromasclismes tots els comportaments interpersonals, els comentaris verbals i les actituds exercides per homes o dones que contribueixen a la dominació i violència contra les dones en la vida quotidiana. A diferència d'altres formes de violència masclista que poden ser socialment condemnades i denunciades habitualment, aquestes pràctiques, més subtils, que reflecteixen i fomenten la desigualtat entre homes i dones, són legitimades per l'entorn social, com per exemple totes les relacionades amb el fet d'ignorar -o fins i tot menysprear- la menstruació o aprofitar-se del "treball de cura" de la dona. Es considera, a més, que conformen la base i donen lloc a una tendència que pot desenvolupar-se donant lloc a altres formes més agressives, ja considerades delicte, de maltractament emocional, psicològic, físic, sexual o econòmic. És a dir, que els micromasclismes són la base de la violència de gènere.
Bookmark and Share