El Consell de Mallorca, el Govern balear i l’Ajuntament d’Alaró presenten la proposta d’Eix Cívic d’Alaró
El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, juntament amb la direcció general de Mobilitat i Transport del GOIB i l’Ajuntament d’Alaró, han presentat aquest dijous el projecte que planteja la creació d’un eix cívic a la carretera d’Alaró (Ma-2022), des de la sortida d’Alaró al km 3,7 fins a l’Avinguda Constitució al km 4,2 arribant a l’encreuament d’Orient.
Aquest projecte té com a intenció ser la I fase de l’eix de comunicació entre Alaró i l’estació ferroviària de Consell.

L’obra consisteix en la construcció d’un passeig d’un total de 510 metres de llargària i 2,5 metres d’amplada pavimentat al marge esquerre de la carretera d’Alaró. Aquesta actuació implica el rebliment de l’actual cuneta, un nou sistema de drenatge, arbrat i enllumenat públic.

El pressupost estimat del projecte és de 450.000 euros. S’espera que aquesta I fase surti a licitació al febrer i que s’executi durant el mes de maig.

L’objectiu del projecte és pacificar el trànsit en una zona d'alta perillositat, frenar la velocitat dels cotxes i convertir la carretera en una via urbana on conviuran els vianants i els vehicles.

Segona fase del projecte
Es plantegen diverses opcions per cercar la millor ubicació per una rotonda a l’altura de l’encreuament d’Orient. Es pretén d’aquesta manera pacificar el trànsit de vehicles que accedeix al poble i convertir l’àrea en una zona de tractament urbà. I de l’altre, proporcionar seguretat al desviament d’Orient que, en aquests moments, és molt perillós.

Finalment, es completarà el vial cívic que arribarà a l’estació de Consell, connectant així Alaró i l’estació ferroviària mitjançat una alternativa segura per a vianants i les bicicletes.
Bookmark and Share